la-Galati.ro     


Fondat 2011     |                     Site dedicat informarii galetenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

"Valul Roman" de la Galați, un vestigiu de mare valoare, se vede pe Google Earth

''Valul Roman'', fortificație cu o lungime de aproximativ 25 km, care înconjoară Galațiul pe la sud, vest și nord, a fost construit pe vremea împăratului Hadrian și a fost refăcut în vremea lui Constantin cel Mare.

Tradițiile Dunării de jos, la muzeul viu Vatra cu Dor de la Șivița

Sute de elevi participă anual la tabere de creație inițiate și conduse de cunoscutul mascolog și actor Paul Buța, la Muzeul Vatra cu Dor din comuna gălățeană Șivița, clădit cu mâinile lui, după tradițiile de la Dunărea de Jos.

Exemplare remarcabile din istoria automobilului, în muzeele și colecțiile dunărene

Un Dion Bouton din 1898, de 800.000 de euro, un Ford T din 1914 și un automobil marca Ego, din 1924, sunt cele mai valoroase mașini de epocă aflate în muzee și colecții din Galați și Tecuci.

Croaziere pe Dunăre cu nava cu zbaturi, unică în Europa

O croazieră pe Dunăre cu o navă cu zbaturi, cu un catamaran, cu o corabie cu pânze sau cu fosta navă de protocol a lui Ceaușescu reprezintă, cu siguranță, un lucru pe care și l-ar dori nu numai un turist român, ci și unul din străinătate, care își propune modalități cât mai inedite pentru a cunoaște viața portuară și atracția pescărească.

Bani europeni pentru dezvoltarea zonei pescărești a municipiului Galați

Primăria municipiului Galați a lansat, marți, proiectul Festivalul "Fir Întins", implementat în cadrul "Strategiei de dezvoltare durabilă a zonei pescărești Prut-Dunăre din județul Galați".

Județul Galați: prezentare

Județul Galați este situat în partea central-estică a României. Se înscrie în aria județelor pericarpatice-dunărene, fiind situat în partea cea mai sudică a Moldovei, la confluența a trei mari ape curgătoare: Dunăre, Siret și Prut, în sectorul fluvio-maritim al țării. Județul Galați face parte din regiunea de dezvoltare Sud-Est, din Euroregiunea Dunării de Jos, alături de raioanele din Sudul Republicii Moldova și Vestul Ucrainei, precum și din Zona Economică Liberă ''Galați-Giurgiulești-Reni''.

Județul Galați: scurt istoric

Vestigiile arheologice descoperite pe teritoriul actualului județ Galați atestă existența locuirii aici încă din neolitic, perioadă din care au fost scoase la iveală urme de așezări omenești.

Municipiul Galați

În partea estică a României, pe malul stâng al fluviului Dunărea, se află municipiul Galați, reședința administrativă a județului cu același nume.

Municipiul Tecuci

Municipiul Tecuci este situat în județul Galați, în nordul Câmpiei Tecuciului, pe malul râului Bârlad, la 50 de metri altitudine și la 85 km NV de Galați, reședința județului.

Podgoriile și cramele Covurluiului, în circuitul turistic "Drumul viei și vinului din județul Galați"

Tradiția vinurilor de pe dealurile Covurluiului, care datează de la 1620, când a fost atestat documentar faptul că vinurile de Nicorești erau vândute de negustori la Viena, a fost pusă în valoare odată cu inaugurarea circuitului turistic "Drumul viei și vinului din județul Galați", în cadrul căruia grupuri de elevi, studenți, tineri și adulți sunt invitați să viziteze cramele și podgoriile din Ivești, Nicorești și Buciumeni, precum și monumente istorice din aceste localități.

Șantierul Naval Damen Galați - o privatizare de succes

Șantierul Naval Damen Galați este cel mai mare șantier de producție din cadrul Grupului olandez Damen, având aproximativ 2.300 de angajați, care reprezintă în jur de 30% din totalul personalului Grupului la nivel internațional.

Venituri de aproape 410 milioane lei colectate de ANAF de la contribuabilii din județul Galați, în primul trimestru

Agenția Națională de Administrare Fiscală /ANAF/ a colectat venituri din taxe și impozite de aproape 410 milioane lei de la contribuabilii din județul Galați în primul trimestru din 2014, potrivit datelor furnizate AGERPRES de către ANAF.

Festivalul ''Antiquitas Rediviva'', la prima ediție

Sute de gălățeni au participat, sâmbătă, la prima ediție a festivalului ''Antiquitas Rediviva'', desfășurat în Situl arheologic Barboși - Tirighina, dar și pe străzile municipiului Galați.

Aproape 4.000 de vizitatori la Ziua Porților Deschise de la ArcelorMittal Galați

Aproximativ 4.000 de siderurgiști și familiile acestora au participat, sâmbătă, la Ziua Porților Deschise la ArcelorMittal Galați, aflată la a doua ediție.

Victor Ponta și Raed Arafat au participat la inaugurarea Punctului de operare aero-medicală din Galați

Prim-ministrul Victor Ponta și secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat au participat, vineri, la Galați, la inaugurarea Punctului de operare aero-medicală din localitate, dotat cu un elicopter SMURD.

Fotografii de pe cinci continente la Complexul Muzeal de Științele Naturii

Fotoexpoziția 'Oameni și locuri de pe cinci continente', aparținând artistului ieșean Vasile Diaconescu, a fost vernisată, miercuri, la Complexul Muzeal de Științele Naturii din Galați.

Alertă medicală în satele limitrofe pârâului Bârlădel din Galați, unde au murit sute de pești

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați a alertat medicii de familie din comuna Braniștea, dar și din localitățile limitrofe pârâului Bârlădel, unde au murit sute de pești în urmă cu o zi din cauza lipsei de oxigen, a anunțat, marți, purtătorul de cuvânt al instituției, Valentin Boldea.

Trupe din șase țări la prima ediție a festivalului internațional Rock la Dunăre

Un număr de 12 formații din șase țări vor participa în perioada 20-22 iunie la prima ediție a festivalului internațional Rock la Dunăre, a anunțat, joi, directorul Teatrului Muzical "Nae Leonard" Galați, Teodor Niță, organizatorul manifestării.

Soprana Ileana Cotrubaș, la 75 de ani

Soprana Ileana Cotrubaș, care a strălucit pe scenele Operelor din Viena, Berlin, Milano, apreciată de public, dar și de critici, a împlinit, pe 9 iunie 2014, 75 de ani. S-a născut în 1939, la Galați și a crescut într-o familie de muzicieni. Cariera muzicală a artistei a început la radio, într-o formație corală a copiilor, când aceasta avea nouă ani.

CSU Galați a câștigat cinci titluri la Campionatul Național de Navomodele

Sportivii de la CS Universitatea Galați au câștigat cinci titluri de campioni naționali și multe medalii la cea de-a doua ediție a Campionatului Național de Navomodele Machete, clasa C, desfășurată la Galați.

Primul autobuz electric la Galați

Gălățenii vor putea circula începând de marți, timp de 30 de zile, în premieră cu un autobuz electric, aflat experimental în circulație. 

Specialiști din zece țări analizează la Galați managementul integrat al resurselor de apă

Specialiști din zece țări participă, la Galați, la întâlnirea Comitetului de coordonare a proiectului european "Managementul Integrat Durabil al Coridoarelor Râurilor Internaționale din Țările Sud-Est Europene (See River)". 

Primarul municipiului Galați a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență

Primarul municipiului Galați, Marius Stan, a convocat marți Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU), ca urmare a instituirii codului galben de inundații pe Dunăre. 

Fotbal: Clubul Oțelul Galați și-a deschis primul magazin oficial

Fotbal Club Oțelul Galați a inaugurat, joi, primul magazin oficial, la trei ani de la câștigarea în premieră a campionatului României.

Primul-ministru Victor Ponta a participat la prezentarea proiectului "Terminalul intermodal și conexiunile interioare ale Portului Galați"

Declarații susținute de premierul Victor Ponta, la Prefectura Galați.

Primul-ministru Victor Ponta a vizitat Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galați

Declarații de presă susținute de premierul Victor Ponta la Galați, după ce a vizitat ArcelorMittal.

Fostul prefect de Galați Bocăneanu arestat pentru încălcarea controlului judiciar și instigare la violență

Fostul prefect de Galați, Cătălin Emanoil Bocăneanu, a fost arestat, miercuri, pentru 30 de zile, după ce a încălcat condițiile controlului judiciar impus de instanță pe 10 februarie, dar a și fost prins în flagrant pentru infracțiunea de instigare la violență.

Procuroarea care l-a favorizat pe Mihail Boldea, exclusă definitiv din magistratură

Mihaela Agheniței, procurorul care l-a favorizat pe fostul deputat Mihail Boldea, furnizându-i acestuia informații confidențiale din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galați, a fost exclusă din magistratură, a decis definitiv Înalta Curte de Casație și Justiție.

Primarul municipiului Galați, Marius Stan, dorește înființarea Fundației "Sportul Gălățean"

Primarul municipiului Galați, Marius Stan, va propune consilierilor locali municipali înființarea Fundației 'Sportul Gălățean', au anunțat, luni, reprezentanții municipalității gălățene.

Platformă comunicațională informatizată unică în țară, la Prefectura Galați

Prefectura Galați a finalizat un proiect cu finanțare europeană prin care și-a creat o platformă comunicațională informatizată, unică în țară, care permite primăriilor din județ să facă schimb de informații și date, dar și o arhivă digitizată unde pot fi stocate toate documentele administrative.

Zece candidați gălățeni pentru Parlamentul European

Zece candidați gălățeni se află printre cei 613 candidați de pe listele electorale ale celor 15 partide, formațiuni și/sau alianțe electorale înscrise la Biroul Electoral Județean nr. 18 Galați.

Noul subprefect de Galați, Daniel Răzvan Olaru, a fost învestit în funcție

Daniel Răzvan Olaru, noul subprefect al județului Galați, a fost învestit în funcție și a depus marți jurământul. Prefectul Dorin Otrocol a dat citire hotărârii guvernului privind eliberarea din funcție a fostului subprefect Iuliana Constantinescu, apoi a celei de învestire oficială a lui Daniel Răzvan Olaru care va ocupa postul de subprefect cu caracter temporar prin detașare, potrivit hotărârii de guvern. 

Alte știri: 2 1


laAnunt.ro     |     eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro      | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015